Les colles universitàries mostren un gran nivell abans d’acabar el primer tram de diades.

14 gen.

Les colles castelleres de els diverses universitats catalanes estan assolint els seus objectius molt abans del termini previst.

rànking universitari 

Quan tant sols queda una diada per a finalitzar el primer tram de les diades universitàries, les colles universitàries estan mostrant majoritàriament un nivell amb el que estan assolint els seus millors registres quan portem encara no un tram sencer.

Sembla que totes les colles universitàries s’han posat les piles aquest primer tram per a assolir els seus màxims de la temporada passada i encarar així, un segon tram amb uns objectius molt més alts que els vistos fins a dia d’avui.

Els Arreplegats de la Zona Universitària, van començar fort fent la millor arrencada de la seva història i ja porten nou castells de set pisos i tres pilars grossos. Tant sols els hi queda una diada per acabar el primer tram i aquesta serà la del seu aniversari on segur que mostren un nivell estratosfèric. Havent assolit aquest nivell al primer tram, pel segon tram es parlava d’un possible 4d8 o fins i tot d’un 2d8fm.

Pel que fa als Xoriguers de la Universitat de Girona, ja porten tres castells de set i dos pilars grossos, potser són ells els que han mantingut més el nivell tot i que han millorat pel que fa al seu últim 4d7a que va quedar en carregat però que han pogut portar a plaça al primer tram, a diferència de la temporada passada que el van portar a la darrera actuació.

Per ordre els segueixen els Ganàpies de la UAB, aquests tant sols porten un castell de set i un pilar de 5 carregat enguany, tot i això, el 3d7 és un castell que tant sols havien descarregat una vegada i aquest any ja ho han tornat a fer.

Si mirem més avall és on trobem les colles de sis. Aquestes estan encapçalades pels Pataquers de la URV que han fet un creixement impressionant respecte el segon tram de la temporada passada on van assolir els castells de 6 amb dificultats i ara ja han pogut descarregar vuit castells de sis amb diferents estructures.

Els Marracos de la Universitat de Lleida, encara no han pogut arribar al seu nivell màxim tot i que ja han descarregat 8 castells de 6 amb diferents estructures i ja preparen els seus primers castells de 7 de la temporada.

De la mateixa manera, els Passerells del TecnoCampus, encara no han assolit el seu màxim nivell. La dificultat per arrossegar gent ha fet que encara no hagin fet castells com el 4d6. El 2d6, encara és inèdit per a ells també enguany. Tot i això, és d’admirar que a dia d’avui, ja han gairebé igualat el nombre de tresos de sis realitzats per la colla en tota la temporada passada (3 descarregats + 1 carregat enfront de 5 descarregats la passada temporada).

Per últim, trobem els Emboirats de la Uvic que aquest any els està costant d’agafar el ritme. La abundant entrada de gent nova sovint no vol dir un augment en el nivell de castells i els Emboirats en són el cas. La abundant entrada de gent nova (majoritariament no castellera) ha anat acompanyada de la fugida d’antics membres ja castellers, cosa que els ha fet reduir el nivell de castells i es troben com a colla de 5 amb el 2d5 i el pilar de 4 com a màxims castells.

Aquesta setmana tindrem les diades que tancaran el primer tram de diades d’hivern a Mataró, en la diada dels Passerells del TCM i a Barcelona, en la diada del XVIIè aniversari dels Arreplegats de la Zona Universitària. Com a colles convidades, els mataronins rebran els Ganàpies de la UAB i els Xoriguers de la Universitat de Girona. Per la seva banda, als Arreplegats els visitaran els Emboirats de la UVic, els Maracos de la UdL i els Pataquers de la Universitat Rovira i Virgili.

Així doncs, a falta d’aquesta última diada del primer tram i a falta de tot el segon tram de diades de primavera, s’espera seguir veient un creixement del nivell de les colles i grans castells a cada diada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: