Els Arreplegats tornen a demostrar un gran nivell a la macrodiada de Girona.

19 des.

Els Xoriguers com a amfitrions ensopeguen i deixen en carregat el 4d7a.

foto2  foto1

El passat dijous 13 de desembre es va organitzar la primera macrodiada de la temporada castellera universitària a Girona. Aquesta va ser organitzada pels Xoriguers de la Universitat de Girona i hi van convidar a tota la resta de colles universitàries.

 Els Arreplegats van estrenar dos nous castells descarregant el quatre de set amb agulla i el pilar de sis folrat. Els Xoriguers van tornar a descarregar el quatre de set però van ensopegar amb el quatre de set amb l’agulla que els cau al límit de la carregada. Els Marracos i els Ganàpies, amb menys efectius dels habituals descarregaren tres castells de sis i els Passerells assoliren un altre tres de sis. Pataquers i Emboirats van assolir castells de cinc nets i amb pinya.

 Els Xoriguers van organitzar una diada amb una assistència d’aproximadament uns 400 castellers que es van aplegar a la plaça de Sant Domènec per a alçar les seves millors construccions amb les seves respectives colles.

 En el cas dels Arreplegats de la Zona Universitària, tornaven a demostrar una vegada més que són actualment la millor de les colles castelleres universitàries i es plantaven a més de 100km de casa seva amb un cartell de màxims. En primera ronda descarregaven un altre 3d7, el tercer de l’any i en segona ronda, estrenaven el 4d7a, encara inèdit aquesta temporada i que descarregaven amb aparent facilitat. Tancaven la ronda de castells amb el quart 4d7 de la temporada. Els de la camisa verd quiròfan acabaven de demostrar el seu alt nivell de forma descarregant el primer pilar de sis folrat de la temporada.

 L’altre colla que va portar castells de set a la diada van ser els Xoriguers de la UdG que com a amfitrions eren els encarregats d’obrir cadascuna de les rondes. Obrien la macrodiada amb el segon 4d7 de l’actual temporada i que presagiava el primer intent de 4d7a de la temporada dels de la camisa blau elèctric. Després d’un primer intent desmuntat d’aquest, el segon va anar amunt i va trencar-se el pilar just quan els segons del quatre es deixaven anar. Va ser gràcies a la “photo finish” que se’ls va donar el castell com a carregat. Van tancar la seva actuació descarregant el 5d6 i quatre pilars de 4.

 Els Ganàpies de la UAB i els Marracos de la UdL es plantaven a Girona amb menys efectius dels habituals però tot i això, obtindrien un gran nivell de castells descarregant tres castells de sis cadascuna de les colles amb el 2d6, el 5d6 i el 4d6a d’ambdues colles i els seus respectius pilars per acabar. Els Passerells del TecnoCampus, assolien el quart 3d6 de l’any (3 descarregats + 1 carregat) que plantaven com si fos una fotografia i acompanyaven del 4d5 net, del 2d5 i del pilar de 4 per acabar.

 Per últim, uns Pataquers que enguany estan mostrant un nivell altíssim, van recórrer una distància de gairebé 300km amb pocs efectius i van plantejar una diada amb castells de cinc nets com el 4d5 net i el 3d5 net i de cinc amb pinya com el 2d5. A més, els Pataquers, van obrir la diada amb un pilar de dol en record d’un ex-integrant de la colla. Els Emboirats per la seva banda, segueixen en la seva línia actual de la temporada i després d’un intent desmuntat de 3d5 amb pinya, van descarregar el 2d5 i en un segon intent van tornar a descarregar el 3d5 amb pinya. Ambdues colles van acabar amb un pilar de quatre.

 Després de la macrodiada de Girona doncs, només queden dues darreres diades per a acabar el primer tram de hivern de les diades universitàries. Aquestes dues diades seran el proper dijous dia 20 de desembre al TecnoCampus de Mataró que organitzen els Passerells on hi participaran els Xoriguers de la UdG i els Ganàpies de la UAB. L’altre diada la trobarem a Barcelona, organitzada pels Arreplegats en motiu del seu XVIIè aniversari on hi participaran els Marracos de la UdL, els Pataquers de la URV i els Emboirats de la UVic

foto3

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: